Thursday 10 October 2013

Terung Ulam..

Ulam kegemaranku.. Tidak rugi menanam terung ini kerana ianya rajin dan meriah berbuah.. Pokok tahan lama.. Hmm.. Sedap.. Rangup.. Manis rasanya.. Boleh dimakan mentah atau celur.. Emak biasanya letak di atas nasi yang sedang mendidih dan biarkan sehingga nasi masak.. Hmm.. Terserlah rasa manisnya.. Sedap juga dimasukkan di dalam masakan seperti kari, pajeri dan lain-lain.. Hmm.. Saksikanlah gambarnya..

Bunga Terung Ulam
Terung Ulam Muda..
Sedia utk dipetik & dimakan.. Hmm..

Terung Ulam Tua..
Biasanya akan gugur dr tangkai dan sedia untuk dijadikan benih..

Hasil Tuaian Terung Ulam..
Terselit bersama terung mini..

Pokok Terung Ulam..
Wpun daunnya bermasalah, tp buahnya elok dan segar utk dimakan..



No comments:

Post a Comment